Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 VS Nikkor 35mm f/1.8


Båda objektiven var inställda på 35mm och största möjliga bländare (lägsta möjliga f-tal). Det enda jag gjort i photoshop är att ljusa upp båda bilderna exakt lika mycket.

Som jag lovade för ett tag sedan ska jag försöka visa skillnaderna mellan mina två objektiv. De två bilderna ovan visar ganska tydligt att den större bländaren i 35mm:arn gör bilden ljusare, bakgrunden suddigare och motivet skarpare (se bild nedan).
Det här är en ganska grov inzoomning på de båla bilderna. Man ser att det tydligt blivit rörelseoskärpa på den översta bilden, vilket beror på att objektivet inte kan ta in lika mycket ljus på en gång. Det leder till att slutartiden blir längre och det finns mer tid till att röra kameran medan bilden tas.

Kort sagt så älskar jag mitt nyaste objektiv, det sitter på i alla lägen och är otroligt prisvärt. Jag fick det i födelsedagspresent, men jag tror det kostar mellan 1700 kr - 2300 kr beroende på vart man köper det. Ett minus är dock den fasta brännvidden ifall man vill fota något på långt håll. Men i mitt fall händer det inte så ofta :) Hoppas detta var till någon hjälp! Är det något speciellt ni undrar över som jag inte skrev om?

Kommentarer

Väljer ni att kommentera anonymt, så kommer jag att svara genom en kommentar till det här inlägget! :) <33

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

vad heter din blogg?

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0