Del 1 - Ljuset är allt du har.

Eftersom många efterfrågat lite fototips, tänkte jag visa lite i tre delar! inte för att jag är något proffs och kan mer än andra, men jag kan i alla fall dela med mig av det lillalilla jag kan och lite tips på hur man kan tänka :)Två oredigerade bilder på samma motiv, från två olika håll.

När man fotar är ljuset det enda som gör en bra bild intressant. Vilken av de ovanstående bilderna tycker du är finast? Till vilken skulle du säga "wow vad fin bild!"? (haha ja antagligen ingen eftersom det är två dötråkiga bilder, men ni fattar vad jag menar). Men ni kan väl se skillnaden i alla fall? Det enda som skiljer dessa från varanda är vart ljuset kommer ifrån.

Men sedan måste man ju också tänka på vad man ska ha bilden till. Ibland passar det bäst med medljus, och ibland med motljus.

Okej - inte för att jag tror jag lärde er något nytt nu, men jag kanske fick er att tänka efter lite! Det handlar inte bara om att gå ut och se något fint att fota. Tänk en extra gång innan du knäpper bilden! Eller knäpp en bild och titta på den, och tänk ut hur den kan bli bättre. Du kanske helt enkelt ska fota från andra hållet? Okej, det här blev ganska screwed up...Det enda jag ville visa med det här inlägget var vilken skillnad ljuset kan göra! :)
Kommentarer

Väljer ni att kommentera anonymt, så kommer jag att svara genom en kommentar till det här inlägget! :) <33

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

vad heter din blogg?

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0