Fler svar (angående photoshop)

(Är du inte intresserad, läs inte. :P)


Anonym

Jätte bra blogg! Har precis hittat den och fastnade direkt. kan du inte visa steg för steg hur man gör sådär som du har gjort på bilden. Liksom klippt in er med vitt runt, om du fattar vad jag menar :P

Svar:
Tack, vad glad jag blir!! :D Har inte tid att visa med bilder och så, men jag ska försöka förklara så bra jag kan. Detta är gjort i Photoshop CS4.

1. Öppna din "bakgrundsbild. (big ben i mitt fall)
2. Öppna bilden du vill lägga in uppe på den, i ett nytt fönster. (jag och Helena i mitt fall)
3. Sedan har jag användt mig av polygonlasso och klippt ut oss "hackigt".
4. Detta ska du sedan klistra in i ett nytt lager ovanför bakgrunden på den andra bilden.
5. Men sen kom ju problemet att det inte var vit bakgrund på oss från början (mycket enkalare då), så jag har helt enkelt MÅLAT med vit färg runtomkring oss... Se bara till att zooma in ordenkligt så det blir nogrannt gjort ;) Det tog sin lilla tid, och det finns säkert bättre sätt att göra detta på... Men så gjorde jag i alla fall!

Vet ju inte hur mycket du kan om Photoshop, så jag hoppas du förstod vad jag mende :)
Sara

Jag försöker lära mig photoshop så jag har lite frågor.. ;) Vad heter effekten du har på bilden? Och hur har du lärt dig redigera dina foton? Har du provat dig fram, kollat någon fotoblogg eller typ kollat videor på youtube? / Sara :)

Svar
:
Kul att du frågar! Delar gärna med mig av det jag kan :) Jadu, allt jag kan om photoshop, har jag lärt mig själv. Jag har suttit timmar efter timmar och bara testat, utforskat, följt guider på både bloggar och youtube, läst tips från t.ex. Moderskeppet.se (där finns jättegra gratisvideor som beskriver grunderna!), och letat efter de svar jag vill ha. Så inget har kommit gratis. Men ett hett tips är att läsa fotobloggar! Jag följer miljoner stycken och det får man väldigt mycket tips och inspiration ifrån :) En av många favoriter är thingsyouremember.blogg.se!

Vet faktiskt inte om "effekten" jag använt mig av har något speciellt namn eftersom jag gjort den själv, men eftersom många har frågat hur jag gjorde kan jag göra en guide! skulle det vara något ni vill? :)

Kommentarer
Postat av: Sara

Tack för svaren och tipsen! Ska kolla på hemsidorna och prova mig fram :D Om du vill och det inte är för jobbigt får du gärna göra en guide men känn dig inte tvingad!! ;)

2011-01-06 @ 21:01:09

Väljer ni att kommentera anonymt, så kommer jag att svara genom en kommentar till det här inlägget! :) <33

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

vad heter din blogg?

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0