Svar, Fototips!Fick frågan "Hur gör man när man stället in fokuset som på bilden? gör du det manuellt?" idag om bilden ovan, så jag tänkte svara på det! :)

Det är verkligen inte svårt, men ja, delvis manuellt. För det första så har jag nästan alltid kameran inställd på läget A (AV på Canon tror jag) vilket gör att jag bestämmer bländaren själv. Själv älskar jag att använda en så stor bländare som möjligt (lågt bländartal, på bilden använde jag f1.8) för att få suddig för- och bakgrund. Själva fokusen har jag på auto, men för att få den där jag vill ha den (dvs. inte alltid i mitten)  använder jag mig av en fokuspunkt bara. Hur man ställer in detta är olika på alla kameror men brukar oftast inte vara så svårt att hitta :) Så jag sätter fokuspunkten där jag vill ha fokuset så att säga, and that's it! Inget knepigare än så :) Lycka till!

Förresten, tänkte göra en liten jämförelse mellan mina två objektiv eftersom jag ofta får frågan vad det är för skillnad på dem egentligen, är det något som skulle uppskattas?

Kommentarer
Postat av: sofia

jaa de skulle uppskattas! :)

2011-04-10 @ 19:22:51
URL: http://bbomans.blogg.se/

Väljer ni att kommentera anonymt, så kommer jag att svara genom en kommentar till det här inlägget! :) <33

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

vad heter din blogg?

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0